Потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре посетила Нишавски управни округ

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Нишавски управни округ

Нишавски управни округ

 

 

 

 

 

 

 

Потпредседница Владе РС и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић са сарадницима, посетила је Нишавски управни округ. На састанку присуствовали градоначелник, председници свих пет градских општина и шест јединица локалне самоуправе. Било је речи о конкретним проблемима са којима се срећу општине на територији Нишавског управног округа, а који су у домену Министарства, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Реконструкција важних путних праваца на државним путевима је приоритет општине Алексинац, Дољевац и Ражањ. Директор предузећа за путеве, Зоран Дробњак, истакао је да ће део поменуте инфраструктуре уврстити у овогодишњи план реализације. У Сврљигу највећи проблем је пружни прелаз на уласку у место, који нема обезбеђену звучну и светлосну сигнализацију при наиласку воза на магистралној прузи од Ниша до Зајечара. Директор „Железнице Србије“ обећао је решење тог проблема за недељу дана. Проблем сеоских водовода који имају готово све општине НУО, биће тема састанка наредне недеље у Београду,на коме ће присуствовати сви председници локалних самоуправа. Од тема и проблема који су у НУО упознали потпредседницу Владе су и примена Закона о озакоњењу објеката, адресни регистар, али и Регионална депонија са којом општине НУО и град Ниш имају проблем више од пет година.

Потредседница Владе састанак у Нишу наставила је у Градској кући где је било речи о проблемима града Ниша, а потом је организован пријем за грађане.

Град Ниш Општина Алексинац Општина Дољевац Општина Гаџин Хан Општина Мерошина Општина Ражањ Општина Сврљиг