Potpredsednik Vlade dr Nebojša Stefanović u poseti Doljevcu i Merošini

Potpredsedik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prilikom boravka u opštini Merošina razgovarao je sa rukovodstvom i građanima o problemima sa kojima se suočavaju. Razgovorima su prisustvovali direktor EPS-a , Milorad Grčić, direktor „ Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.   

Jedno od najvažnijih pitanja o kome je razgovarano je rešavanje statusa hladnjače „Voćar“  zbog problema skladištenja višnje i nedostatka kapaciteta za preradu voća. Problem koji je istaknut je nedostatak vodovodne i kanalizacione mreže u selima ove opštine.

Investitori koji su otvorili fabrike u  Merošini insistirali su da država pomogne da se rekonstruiše put Merošina – Niš, na deonici od Merošine do Mramora.

U prisustvu načelnice Nišavskog upravnog okruga Dragane Sotirovski ministar Stefanović je posetio Doljevac gde ga je rukovodsto upoznalo sa novim investicijama realizovanim u ovoj opštini.  U Doljevcu je izgrađen moderan obrazovni centar na 2000 kvadratnih metara, u kome se nalazi obdanište i srednja škola, zajednička investicija Republike Srbije i lokalne samouprave. Razgovarano je o zajedničkim ulaganjima u ostale školske objekate,  rekonstrukciji zdravstvene ambulante,  ulica i puteva i  rekonstrukciji rasvete u Doljevcu.

Danas će potpredsednik Vlade dr Nebojša Stefanović obići Gadžin Han i Aleksinac gde će se susresti sa građanima te dve opštine.

 

Grad Niš Opština Aleksinac Opština Doljevac Opština Gadžin Han Opština Merošina Opština Ražanj Opština Svrljig