Потпредседник Владе др Небојша Стефановић у посети Дољевцу и Мерошини

Потпредседик Владе и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић приликом боравка у општини Мерошина разговарао је са руководством и грађанима о проблемима са којима се суочавају. Разговорима су присуствовали директор ЕПС-а , Милорад Грчић, директор „ Путева Србије“ Зоран Дробњак, начелница Нишавског управног округа Драгана Сотировски.   

Једно од најважнијих питања о коме је разговарано је решавање статуса хладњаче „Воћар“  због проблема складиштења вишње и недостатка капацитета за прераду воћа. Проблем који је истакнут је недостатак водоводне и канализационе мреже у селима ове општине.

Инвеститори који су отворили фабрике у  Мерошини инсистирали су да држава помогне да се реконструише пут Мерошина – Ниш, на деоници од Мерошине до Мрамора.

У присуству начелнице Нишавског управног округа Драгане Сотировски министар Стефановић је посетио Дољевац где га је руководсто упознало са новим инвестицијама реализованим у овој општини.  У Дољевцу је изграђен модеран образовни центар на 2000 квадратних метара, у коме се налази обданиште и средња школа, заједничка инвестиција Републике Србије и локалне самоуправе. Разговарано је о заједничким улагањима у остале школске објекате,  реконструкцији здравствене амбуланте,  улица и путева и  реконструкцији расвете у Дољевцу.

Данас ће потпредседник Владе др Небојша Стефановић обићи Гаџин Хан и Алексинац где ће се сусрести са грађанима те две општине.

 

Град Ниш Општина Алексинац Општина Дољевац Општина Гаџин Хан Општина Мерошина Општина Ражањ Општина Сврљиг