Potpredsednik Stefanović poručio – Država nastavlja investiranje u Nišavski okrug

Stefanović poručio – Država nastavlja investiranje u Nišavski okrug

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u nastavku posete Nišavskom upravnom okrugu razgovarao je sa žiteljima Zaplanja i Aleksinca, u prisustvu načelnice Okruga Dragane Sotirovski i direktora EPS-a Milorada Grčića i direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka.

Potpredsednik Vlade izjavio je da se nastavlja investicioni proces države u  celom Nišavskom okrugu.

U Gadžinom Hanu građani su istakli da je jedan od najvećih problema nedostatak putne i komunalne infrastrukture.  

Direktor „Puteva Srbije“ dao je nalog za rehabilitaciju puta od Sopotnice do Kaletinca, rodnog mesta solunca Dragutina Matića, za sanaciju dva klizišta i putnog pravca Toponica – Grkinja i rehabilitaciju puteva u okolini Taskovića.

Završetak radova na putnom pravcu Gadžin Han – Donji Dušnik prebačen je za 2020. godinu.  

Kao jedan od problema građani su istakli visoke cene mesečnik karata za penzionere, đake i radnike. Oni su zatražili pomoć od države za subvencioni prevoz.

Potpredsedniku Vlade upućena je molba za renoviranje bazena u Donjem Dušniku, za dolazak investitora i opremanje industrijske zone .

Ministar unutrašnjih poslova najavio je novinu u izdavanju dokumenata za meštane najudaljenijih sela, jer je u planu uvođenje posebnog vozila koje će sa opremom za izdavanje ličnih dokumenata putovati od sela do sela.

U Aleksincu ministar je najavio prijem za vatrogasce i policajce, kao i preseljenje Žandarmerije iz Niša u aleksinačku kasarnu. Aleksinac bi trebalo da dobije i novi vatrogasni dom, koji će biti u krugu kasarne.

Kako je najavio direktor Milorad Grčić, Aleksinac će od EPS-a do 2022. godine za dva projekta za obnovu elektrosistema uložiti 1,6 milijardi dinara.

Aleksinčani su potpredsednika Vlade upoznali sa nedostatkom rampi na pružnim prelazima, obnovom puteva, otvaranjem pogona za proizvodnju i  problemima u vezi sa zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.

Potpredsednik Vlade je istakao je nezaposlenost u Srbiji zalaganjem Vlade Srbije i Predsednika Aleksandra Vučića od 26,2 odsto pala na 14,2 odsto, a da se samo u Nišu od 2012. godine zaposlilo 18.000 ljudi. Zahvaljujući svemu ovome prosečna zarada u Nišu je sada 50.262 dinara.

 

Grad Niš Opština Aleksinac Opština Doljevac Opština Gadžin Han Opština Merošina Opština Ražanj Opština Svrljig