Посетом Граду Нишу успешно завршен „Караван“ Нишавског управног округа

Посетом Граду Нишу, завршена је овогодишња акција „Караван“ Нишавског управног округа  у коме су републички инспектори обишли све градске општине и разговарали са председницима општина и њиховим најближим сарадницима, као и директорима предузећа и установа.

Састанку у Нишу, одржаном у великој сали Скупштине града, осим заменика градоначелника Милоша Банђура, начелника Градске управе Љубише Јанића, секретара Скупштине Града Ружице Ђорђевић,  присуствовали су  секретари градских секретаријата,  градски правобранилац, представници  Канцеларијe заштитника грађана, Саветник за заштиту права пацијената, председник Савета за здравље града Ниша, начелник Комуналне полиције,  директори  Jавних предузећа и установа.

Републички инспектори су изнели  своја запажања у вези са функционисањем Градске управе , недостататком појединих инспекцијских служби и начину решавања основних комуналних питања, водоводном и канализационом мрежом, путном  инфраструктуром, уређењем дивљих  гробаља,  ванпијачном продајом, псима луталицама, коњским запрегамау граду, уређењем  Тврђаве.

Било је речи и о туристичким и просветним инспекторима, одлагању отпада на приватним парцелама, мрежи школа и другим питањима из делатности рада републичких инспектора.  

Осим препорука, републички инспектори најавили су редовне инспекцијске надзоре.

У току преподнева републички инспектори разговарали су са руководством општина Пантелеј и Палилула. Подсећамо да је акција „Караван“ јуче обишла општине Медијану, Црвени крст и Нишку Бању.  

Град Ниш Општина Алексинац Општина Дољевац Општина Гаџин Хан Општина Мерошина Општина Ражањ Општина Сврљиг