Peglana kobasica, kačkavalj i ćilim na manifestaciji „Dani Pirota u Nišu“

 

Održana je tradicionalna manifestacija “Dani Pirota u Nišu” u organizaciji Udruženja piroćanaca “Pirosi” iz Niša, uz podršku Pirotskog i Nišavskog okruga, kao i Turističke organizacije iz Pirota i Niša. Posetioci su imali priliku da probaju čuvene pirotske proizvode, kačkavalj, peglanu kobasicu, kulinarske specijalitete i odabrana vina iz tog kraja. 

Načelnica Pirotskog upravnog okruga okruga Dragana Tončić je istakla, “da specifičnost pirotskog kraja koji se ogleda u jedinstvenoj hrani, piću, dijalektu i gostopromstvu naroda, jesu zapravo tradicija koju Piroćanci imaju za obavezu da čuvaju i promovišu”.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog upravnog okruga kaže “da jedna od saradnji i načina povezivanja, jeste svakako Stara planina, koja povezuje Zaječarski, Nišavski i Pirotski okrug”.

Današnju manifestaciju posetio je i direktor Turističke organizacije Niš, Uroš Parlić. Parlić je podvukao da su manifestacije ovakvog tipa veoma značajne, pre svega u zajedničkoj promociji “brendova” jugoistočne Srbije.

 

Grad Niš Opština Aleksinac Opština Doljevac Opština Gadžin Han Opština Merošina Opština Ražanj Opština Svrljig