Ministar Ružić u Zrenjaninu – Do 2021. zaposlićemo još 1272 inspektora

U Zrenjaninu je održana 29. Sednice Koordionacionalne komisije za inspekcijski nadzor, kojom je predsedavao ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, a kojoj su prisustvovali svi načelnici upravnih okruga iz Srbije.

Na sastanku je bilo reči o primanju novih inspektora u naredne tri godine, kroz realizaciju Akcionog plana za zapošljavanje inspektora .

Ministar Ružić je naglasio da je veoma značajno da se, pored zakona i propisa se usvajaju u Parlamentu, ide i na teren da bi se sagledalo sa kakvim izazovima i problemima se rukovodstva lokalnih samouprava suočavaju, kao i da  je u protekle dve godine Komisija uradila funkcionalnu analizu o potrebama u ljudskim resursima, materijalnim i tehničkim potrebama inspekcija širom Srbije .

 Podsećamo da je Akcionim planom  za zapošljavanje inspektora, a u okviru reorganizacije  javne uprave, predviđeno da  do 2021. godine  u Srbiji bude zapošljeno još 1272 inspektora. Trenutno u našim lokalnim samoupravama u Srbiji radi 1970 a u republičkim inspekcijama  3300 inspektora .

Bilo je reči o Zakonu o teritorijalnoj organizaciji, odnosno  opštinama koje su uoči donošenja Zakona dostavile skupštinske odluke za nazive naseljenih mesta na svojim teritorijama pomenutom Ministarstvu.

 

 

 

Grad Niš Opština Aleksinac Opština Doljevac Opština Gadžin Han Opština Merošina Opština Ražanj Opština Svrljig