Министар Ружић у Зрењанину – До 2021. запослићемо још 1272 инспектора

У Зрењанину је одржана 29. Седнице Коордионационалне комисије за инспекцијски надзор, којом је председавао министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић, а којој су присуствовали сви начелници управних округа из Србије.

На састанку је било речи о примању нових инспектора у наредне три године, кроз реализацију Акционог плана за запошљавање инспектора .

Министар Ружић је нагласио да је веома значајно да се, поред закона и прописа се усвајају у Парламенту, иде и на терен да би се сагледало са каквим изазовима и проблемима се руководства локалних самоуправа суочавају, као и да  је у протекле две године Комисија урадила функционалну анализу о потребама у људским ресурсима, материјалним и техничким потребама инспекција широм Србије .

 Подсећамо да је Акционим планом  за запошљавање инспектора, а у оквиру реорганизације  јавне управе, предвиђено да  до 2021. године  у Србији буде запошљено још 1272 инспектора. Тренутно у нашим локалним самоуправама у Србији ради 1970 а у републичким инспекцијама  3300 инспектора .

Било је речи о Закону о територијалној организацији, односно  општинама које су уочи доношења Закона доставиле скупштинске одлуке за називе насељених места на својим територијама поменутом Министарству.

 

 

 

Град Ниш Општина Алексинац Општина Дољевац Општина Гаџин Хан Општина Мерошина Општина Ражањ Општина Сврљиг